Houby

Houby

Houba je masitá plodnice sloužící k produkci výtrusů. Obvykle vyrůstá nad zemí v půdě nebo u zdroje živin.

Jedlé houby jsou masité a jedlé plodnice několika druhů makroskopických hub (tedy hub, které mají plodnice tak velké, že jsou patrné pouhým okem). Mohou se vyskytovat pod zemí (tzv. houby hypogenní) nebo nad zemí (tzv. houby epigenní), kde je lze ručně sbírat. To, zda je houba jedlá, lze definovat na základě různých kritérií, k nimž patří nepřítomnost škodlivých účinků jedu na člověka a žádoucí chuť a aroma.

Většina hub prodávaných v supermarketech se pěstuje komerčně na houbových farmách. Nejoblíbenější z nich – Agaricus bisporus neboli žampión – je považována za houbu bezpečnou k jídlu pro většinu lidí, protože se pěstuje v kontrolovaném, sterilním prostředí. Komerčně se pěstuje několik druhů A. bisporus, například žampión bílý, crimini a portobello. Komerčně dostupné jsou i další druhy hub, protože pěstitelé a šlechtitelé hledají nové a jedinečné chuti pro trh.

Co můžeme udělat pro Houby

Obraťte se na našeho odborníka

Koppert Biological Systems

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Chcete více informací o naší společnosti a našich produktech? Obraťte se na některého z našich odborníků.
Přinášíme produkty a řešení pro profesionály v zahradnictví.

Tuto stránku chrání technologie reCAPTCHA a vztahují se na ni Zásady ochrany osobních údajůPodmínky poskytování služeb společnosti Google.
Tuto stránku chrání technologie reCAPTCHA a vztahují se na ni Zásady ochrany osobních údajůPodmínky poskytování služeb společnosti Google.

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje

Dostávejte čerstvé novinky a informace o vašich plodinách přímo do vaší e-mailové schránky

Tuto stránku chrání technologie reCAPTCHA a vztahují se na ni Zásady ochrany osobních údajůPodmínky poskytování služeb společnosti Google.
Posunout nahoru