Zea mays subsp. mays

Kukuřice

Informace

Kukuřice (Zea mays subsp. mays) je velká obilovina, která se dělí na šest hlavních typů: kukuřice obecná neboli tvrdá, kukuřice „koňský zub“, kukuřice pukancová, kukuřice plevová, kukuřice cukrová a kukuřice moučná. Kukuřici domestikovaly domorodé komunity v Mexiku už před zhruba 10 000 lety a tato plodina dodnes hraje hlavní roli v přípravě jídel mexické kuchyně.

Z olistěného stonku kukuřice vyrůstá samčí květenství produkující pyl a samičí květenství, označované jako klas nebo palice produkující zrna. Tato zrna bývají často nesprávně považována za semena. Škrob z kukuřičných zrn se hojně používá při vaření.

Pěstování kukuřice je v dnešní době značně rozšířeno po celém světě. Pokud jde o množství a objem, každoročně se vypěstuje víc kukuřice (z hlediska hmotnosti) než kterékoli jiné obiloviny.

Obraťte se na našeho odborníka

Koppert Biological Systems

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Chcete více informací o naší společnosti a našich produktech? Obraťte se na některého z našich odborníků.
Přinášíme produkty a řešení pro profesionály v zahradnictví.

Tuto stránku chrání technologie reCAPTCHA a vztahují se na ni Zásady ochrany osobních údajůPodmínky poskytování služeb společnosti Google.
Tuto stránku chrání technologie reCAPTCHA a vztahují se na ni Zásady ochrany osobních údajůPodmínky poskytování služeb společnosti Google.

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje

Dostávejte čerstvé novinky a informace o vašich plodinách přímo do vaší e-mailové schránky

Tuto stránku chrání technologie reCAPTCHA a vztahují se na ni Zásady ochrany osobních údajůPodmínky poskytování služeb společnosti Google.
Posunout nahoru